Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober uredil: Andreja Vehar Jerman, Datum objave: Petek, 14 Oktober 2016 10:35

Pričenja se čas hladnega vremena in tem številnih okužb dihal. Umivanje rok je ključni element za varno delo vsakega zdravstvenega delavca, v vsakodnevnem življenju pa se pogosto pozabi na to, da s pravilnim in dovolj pogostim umivanjem rok lahko preprečimo marsikatero okužbo.

Z željo, da bi tudi mi sodelovali pri ozaveščanju ljudi o pomenu pravilnega umivanja rok, smo se radi odzvali vabilu bolnišnične higieničarke ga. Jane Lavtižar, da skupaj obeležimo svetovni dan umivanja rok v Splošni bolnišnici Jesenice. Dijaki in učitelji zdravstvene ter vzgojiteljske usmeritve smo pripravili pisano informativno gradivo na temo pomena in pravilnega načina umivanja rok ter bogat glasbeno-plesni program.
Dogodek smo pripravili ob vhodu v Splošno bolnišnico Jesenice. Predstavili smo se stojnico, na kateri ni manjkalo balonov, transparentov, umazanih rok, plakatov, zloženk in drugih kratkih sporočil na aktualno temo. Gospa Jana Lavtižar je priskrbela veliko promocijskega materiala, ki smo razdelili med obiskovalce. Na daleč opazna je bila tudi naša maskota – roka, ki se je sprehodila med mimoidočimi, pa tudi po oddelkih bolnišnice. S svojo simpatičnostjo je marsikomu na obraz priklicala nasmeh. Še posebno so se je razveselili otroci iz vrtca Jesenice, enote Angelce Ocepek, ki so prišli v bolnišnico odplesat ples na temo umivanja rok. Otroke so koreografije  naučile njihove vzgojiteljice ob pomoči dijakinj 4. letnika zdravstvene usmeritve – Teje, Marije in Simone. Za veselo glasbeno ozadje celega dopoldneva je poskrbela dijakinja vzgojiteljske usmeritve Neža s svojo harmoniko. Pri plesu so se otrokom, dijakom, zdravstvenim delavcem in mimoidočim med drugim pridružili tudi glavna sestra bolnišnice ga. Tanja Pristavec, strokovna direktorica ga. Karmen Janša in drugi vodilni zaposleni v Splošni bolnišnici Jesenice. Verjamemo, da smo se tudi tokrat z izvirnostjo in kreativnostjo naših prispevkov lepo predstavili širši lokalni skupnosti. Poleg dijakov so za omenjen projekt svoj trud in znanje prispevali učitelji Srednje šole Jesenice (navedeni v naključnem vrstnem redu): ga. Marisa Monti, ga. Katja Zupan, g. Matjaž Zaplotnik, ga. Katja Terseglav, ga. Mateja Petrovčič in ga. Petra Alič.
 
Dogajanje je bilo medijsko podprto s stani medijske hiše POP TV.


nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

463 Splošno

Zaznamki

Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober Svetovni dan umivanja rok - 15. oktober

Na vrh strani