Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje uredil: Andreja Vehar Jerman, Datum objave: Četrtek, 30 Marec 2017 11:05


Drugo javljanje učiteljev na mednarodni izmenjavi v Španiji - 28. 3. 2017

Sedaj smo se že dodobra prilagodili španski kulturi. Ob koncu tedna smo poskusili nekaj tradicionalnih španskih jedi ter si ogledali glavne arhitekturne in zgodovinske znamenitosti Sevilje. Obiskali smo tudi bolnišnico, kjer dijaki opravljajo klinične vaje. V šoli je Petra Alič dijakom zdravstvene nege pripravila učno uro prve pomoči, Ljubica Ravnikar je v španskem jeziku predstavila naš sistem praktičnega izobraževanja, Ines Rajgelj pa je v okviru pouka angleščine z dijaki splošne usmeritve izvedla učno uro o Sloveniji. Kljub kulturnim razlikam med državama smo začutili naklonjenost, veselje do druženja in pripravljenost na sodelovanje tako s strani učiteljev kot tudi dijakov.

Veselimo se ponovnega snidenja s španskimi učitelji, ki nas bodo na Srednji šoli Jesenice obiskali v aprilu.
Ines Rajgelj, prof.

Prvo javljanje učiteljev na mednarodni izmenjavi v Španiji - 25. 3. 2017

Za nami so prvi trije dnevi v andaluzijski prestolnici - Sevilji. Po gostoljubnem sprejemu naših gostiteljev, učiteljev IES Santa Aurelia, smo spoznali, da nas bo bivanje v Španiji obogatilo s številnimi novimi izkušnjami na področjih stroke zdravstvene nege, angleškega jezika in njihove kulture.


Ob obisku šole smo pobliže spoznali španski izobraževalni sistem, si ogledali vse prostore šole, primerjali opremljenost kabinetov in učilnic, prisostvovali pri pouku ter dijakom in učiteljem predstavili Slovenijo in našo šolo.

Ines Rajgelj, prof.


Pred odhodom

V letu 2016 smo učitelji strokovnega aktiva ZN v okviru programa Erasmus+ za mobilnost osebja v šolskem izobraževanju uspešno prijavili projekt z naslovom Vlaganje v razvoj – projekti mobilnosti.

Mobilnosti v Španiji - Sevilji se bomo v terminu od 21. do 29. marca udeležile koordinatorica projekta Ines Rajgelj in učiteljici strokovnih predmetov ZN Ljubica Ravnikar in Petra Alič.

Javljanja iz Španije in potek mobilnosti spremljajte v prihajajočih objavah.

¡Buen viaje y hasta pronto!

Ines Rajgelj, prof.

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

430 Splošno

Zaznamki

ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje ERASMUS+ MOBILNOST OSEBJA V ŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU - 2. javljanje

Na vrh strani