Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Potepali smo se po Trubarjevi poti uredil: Andreja Vehar Jerman, Datum objave: Torek, 17 April 2018 23:06

Potepali smo se po Trubarjevi poti

Dijaki 2. letnika zdravstvene usmeritve so se v organizaciji Mete Jug in spremstvu  učiteljic, Nevenke Novak, Mateje Petrovčič ter Maje Štempihar, potepali po Nemčiji. Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah. V Augsburgu smo si ogledali Fuggerei, najstarejše obstoječe socialno naselje na svetu. Potem smo se odpeljali v Ulm, kjer smo si ogledali stolnico z najvišjim zvonikom na svetu, ima kar 161,53 m visok stolp. Pot smo nadaljevali proti Stuttgartu, kjer smo občudovali jeklene konjičke v Mercedesovem muzeju.


Prenočili smo v mladinskem hotelu, naslednji dan pa nadaljevali po poteh Primoža Trubarja. V Derendingenu smo si ogledali protestantsko cerkev sv. Gala, kjer je bil  Trubar dolgo župnik ter bil najbrž tudi pokopan. V mestu Nagold, ki je pobrateno z mestom Jesenice, so nas lepo sprejeli. Bili  smo na slavnostni otvoritvi skulpture plavža, darila občine Jesenice, ki so jo izdelali dijaki strojne usmeritve na naši šoli.


Po pogostitvi v mestni hiši smo šli na ogled bolnišnice v Nagoldu. Popeljali so nas po bolnišnici. Spoznali smo urgenco ter nekaj drugih dejavnosti znotraj njihove bolnišnice. Ustavili smo se še v mestu Bad Urach, kjer smo si ogledali spomenik Primoža Trubarja ter mestno jedro. Po prijetnem, a napornem dnevu smo se odpravili v domovino, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

Zapisala: Maja Štempihar, d.m.s.
Foto: Maja Štempihar, d.m.s., Meta Jug, prof.

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

408 Splošno

Zaznamki

Potepali smo se po Trubarjevi poti Potepali smo se po Trubarjevi poti Potepali smo se po Trubarjevi poti Potepali smo se po Trubarjevi poti Potepali smo se po Trubarjevi poti Potepali smo se po Trubarjevi poti

Na vrh strani