Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki uredil: Ines Ragelj, Datum objave: Torek, 6 November 2018 09:22

Lavra:
V tem času sem videla predvsem to razliko med Slovenijo in Anglijo, da mi damo precej več poudarka na higieno in standarde, ter bi jih glede tega lahko veliko podučili, ampak oni pa nas lahko podučijo predvsem o vljudnosti, ljubečnosti in toplini do stanovalcev.
Najbolj zanimivo mi je to, da psi lahko svobodno hodijo po domu in jih to nič ne moti, saj to v Sloveniji nikakor ne bi bilo dovoljeno.

Ne le psi, tudi druge živali skrbijo za boljše počutje stanovalcev doma.


   
Amanda:
Moja dosedanja najpomembnejša ugotovitev je bila, da je način dela drugačen in higiena na veliko nižjem nivoju. Najbolj pomembna stvar za njih je, da ravnajo z ostarelimi tako, da se počutijo domače in da imajo psihično oporo. V Sloveniji ostarele tretiramo samo z vidika nege in ne z vidika njihove psihične opore.

Luka:
Naš zadnji teden sem preživel večinoma na delovnem mestu. Pomagal sem tistim, ki so pomoč potrebovali (pri umivanju, hoji, hranjenu itd.). Zutraj sem pomagal pri jutranji negi, potem pa pri hranjenu in serviranju čaja in kave. Zadnji dan so mi sestre prinesle eno presenečanje - majhno darilo in zahvalo, da sem jim ne le pomagal vender jih tudi nasmejal in nekaj novega naučil. Vem le to, da bom Thorn Park Care Home zelo pogrešal in vem tudi to da bodo punce mene pogrešale.

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

430 Splošno

Zaznamki

Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki Zadnji teden v Plymouthu - zdravstveniki

Na vrh strani