Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju uredil: Petra Naglic, Datum objave: Ponedeljek, 27 Maj 2019 18:56

Dijaki drugih letnikov Srednje šole Jesenice, program predšolska vzgoja, smo v soboto, 25. 5. 2019, že četrto leto priskočili na pomoč vzgojiteljicam vrtcev občine Bohinj. Sodelovali smo v ustvarjalnih delavnicah že desete prireditve Zlatorogova pravljična dežela. Skupaj z vzgojiteljicami smo se trudili otrokom čim bolj približati in predstaviti različne dejavnosti, kot so: orientacijsko iskanje skritega zaklada, mali znanstvenik, skodlarstvo, folklora, knjižnica, zeliščni napitki, igre, teniška šola, muzej, vožnja z raftom, …  Skozi pripovedovanje vile so otroci spoznali tudi pravljice in pravljične junake ter se zabavali v različnih gibalnih aktivnostih. Otroci so tako ne le uživali v raznovrstnih in zanimivih delavnicah, temveč tudi v čudoviti naravni pokrajini, ki jo ponuja Bohinj. Pravljičnega vikenda se niso udeležili samo domačini. V dejavnostih so uživali tudi otroci in njihovi starši iz cele Slovenije.

Spremljale so nas mentorice profesorice: Marta Bajc, Iris Kučina, Klavdija Sotlar in  Nataša Vester Terseglav, ki nas poučujejo strokovni predmet ustvarjalno izražanje (jezik, glasba, ples, likovno izražanje, inštrument), angleščino za otroke in družboslovje za otroke. V prireditvi so videle odlično priložnost, da s sodelovanjem pridobimo praktične izkušnje za naš bodoči poklic. Tako smo se učili primernega pristopa in komunikacije z otroki in starši ter s tem prispevali k prijetnemu vzdušju. Tovrstne praktične izkušnje nam ponujajo neposredne stike z najmlajšimi, kar popestri teoretična znanja, ki jih pridobimo v šoli. Takih priložnosti si želimo še več, saj bomo samo s pomočjo novih znanj nekoč postali dobri vzgojitelji.

Dijaki drugih letnikov in mentorji


Danes smo organizatorju pomagali izpeljati različne ustvarjalne delavnice za otroke. Hvaležne smo, da lahko praktični pouk za ustvarjalno izražanje doživimo v našem lepem Bohinju, kjer smo doma. Pouk za ustvarjalno izražanje v naravi je veliko bolj doživet in zanimiv, ker je to konkretna izkušnja z otroki in starši. To je podobno izobraževanju/praktičnemu delu v šoli. Učimo se pristopa do otrok in urimo govorne sposobnosti. Tako nas otroci bolj razumejo. Naučimo se dela z najmlajšimi, ki so boječi in neučakani ali nemotivirani za delo. Naša dejavnost povezuje vsa kurikularna področja in sicer od naravoslovja, jezikoslovja, družboslovja, športa, matematike ter glasbe, plesa in jezikovne umetnosti.

Skratka, preživeli smo pestre ure v Ukancu!

Nika Dijak, Tina Smukavec in Ana Mikelj, dijakinje 2. BV iz Bohinja 

nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

439 Splošno

Zaznamki

Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju Zlatorogova pravljična dežela v Bohinju

Na vrh strani