Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Prvi teden prakse v tujini uredil: Ines Ragelj, Datum objave: Ponedeljek, 27 Januar 2020 20:24

Pa je prvi teden za nami. Minil nam je zelo hitro, saj smo bile zaposlene s privajanjem na novo okolje (druga kultura, vožnja s tramvaji, veliko mesto, skupno življenje,...).



V torek smo se s pomočjo tutorjev prvič odpravile na delovna mesta in pot do tja in nazaj tudi zelo hitro usvojile. Dekleta iz vzgojiteljske, kot tudi iz zdravstvene usmeritve smo razporejena na različna delovna mesta, zato tudi prihajamo in odhajamo iz začasnega doma ob različnih urah. Različna delovna mesta pa za seboj prinesejo tudi raznovrstnost izkušenj.

Ko se vse vrnemo z delovnih mest, si pripravimo skupno pozno kosilo, kasneje pa zapisujemo dnevnike in se družimo.



V soboto smo se s tutorko Marie odpravili v dve uri z vlakom oddaljeno mesto Dresden, kjer smo izvedele nekaj informacij o zgodovini mesta ter se sprehodile po starem in novem trgu. Mesto ima veliko cerkva in zgodovinskih stavb.

V nedeljo smo se nekatere dijakinje skupaj s profesorico Iris Kučino odpravile v živalski vrt Leipzig, ki je od našega začasnega doma oddaljen le petnajst minut. Živalski vrt nas je zelo navdušil, saj je zelo velik in ponuja pester in zanimiv ogled tudi sredi zime. Nekatere dijakinje so ta dan izkoristile za kopanje v termah in se prav tako imele odlično.

   

Danes, v ponedeljek pa smo zjutraj zopet odšle na delovna mesta novim izkušnjam naproti!

(zapisali Inja Valant in Danijela Urh, 4. BV)


nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

447 Splošno

Zaznamki

Prvi teden prakse v tujini Prvi teden prakse v tujini Prvi teden prakse v tujini Prvi teden prakse v tujini Prvi teden prakse v tujini Prvi teden prakse v tujini

Na vrh strani