Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Drugi teden prakse v tujini uredil: Petra Naglic, Datum objave: Torek, 4 Februar 2020 16:50

Za nami je že drugi teden mobilnosti v Nemčiji in spet smo doživele veliko novega ter se popolno privadile na tukajšnje bivanje. Zelo dobro se znajdemo tudi s tramvaji, ki peljejo po mestu.

Na delovna mesta prihajamo z večjo vnemo, saj smo se še bolj navadile na novo delovno okolje, dnevno rutino posamezne skupine ter si zapomnile vsa imena otrok v skupini. Nekatere dijakinje, ki prakso opravljajo v mednarodnem vrtcu in imajo možnost komuniciranja v angleščini tudi z otroki, so pripravile in izvedle dejavnost, za katero so se dogovorile z mentorji in mentoricami. To je res izjemna izkušnja, saj spoznaš svojo pripravljenost za prilagajanje glede na situacijo. Dejavnost je izvedla tudi dijakinja, ki je na praksi v nemškem vrtcu, s pomočjo mentorja. Otroke je naučila zaplesati bans z naslovom Pingvini.

Zelo lepo je slišati svoj jezik v Nemčiji, zato vse me, otroke vsak dan naučimo kakšno slovensko besedo, ki se jo otroci seveda takoj zapomnijo. V eni skupini pa tudi pred obrokom vsak dan po slovensko štejejo do pet in izrečejo dober tek.

Pred nami je bil pester vikend, ki smo se ga vse zelo veselile. V soboto zjutraj smo se skupaj z vodičem in profesorico Natašo Vester Trseglav odpravile proti Berlinu, ki je oddaljen dobri dve uri z avtobusom. Najprej smo se sprehodili do najbolj znanega mejnega prehoda v času razdeljenega Berlina- Checkpoint Charlie, kasneje pa do berlinskega zidu, kjer smo zapele nekaj slovenskih pesmi, profesorica pa nas je spremljala z ukulelo.

               

V nedeljo smo obiskale akvarij, kjer je nastalo veliko lepih fotografij, kasneje pa se odločile, da gremo tudi v Berlin Dungeon. Tam se sprehajaš po sobah, kjer zelo nazorno prikazujejo mučenje čarovnic in ljudi, ki so jih smatrali za grešnike. To torej ni navaden muzej, saj se moraš vživeti v strašne situacije in poiskati izhod iz njih. Kljub temu, da nas je bilo večino med dogajanjem neizmerno strah, nam je bilo zelo všeč.

Kasneje smo se sprehodili tudi do Brandenburških vrat, ki so v preteklosti delila vzhodni in zahodni Berlin. Pot smo nadaljevali skozi vrata mimo nemškega parlamenta in tako zaključili ogled Berlina.

                                      

Kljub temu, da nam je vreme malo zagodlo, smo si naredile odlično vzdušje!

(dijakinje 4. AV, 4. BV, 3. BV in 3. BZ)


nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

439 Splošno

Zaznamki

Drugi teden prakse v tujini Drugi teden prakse v tujini Drugi teden prakse v tujini Drugi teden prakse v tujini Drugi teden prakse v tujini Drugi teden prakse v tujini

Na vrh strani