Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Gibalne urice za predšolske otroke uredil: Staric Barbara, Datum objave: Sreda, 26 Februar 2020 16:23

V ponedeljek, 24. 2. 2020, smo dijaki četrtega letnika Srednje šole Jesenice, program predšolska vzgoja, v okviru izbirnega strokovnega predmeta "Šport za otroke" povabili šestdeset predšolskih otrok  starih od 4 do 5 let vrtca Julke Pibernik Jesenice na Gibalne urice v našo telovadnico.
Dijakinja Nikita Katja Stare je kot animatorka z lutko Giba Gibom otrokom predstavila, kaj bomo delali na Gibalnih uricah v mesecu marcu in aprilu. Vsak otrok je dobil gibalni kartonček v obliki pobarvanke in zgibanko za starše in vzgojiteljice.Na koncu pa je skupaj s svojimi športnimi prijatelji tudi Giba Gib zapel in zaplesal na  pesmico z naslovom Giba Gib prvak:

» Danes sem prišel med vas, med vas, da pozdravim vas na glas.
Skupaj skočimo v zrak, v zrak,  Giba Gib je naš prvak.
Hitro tečem naokrog, naokrog, plešem, pojem vse povsod.
Zdaj razgibajmo se vsi en-dva, en-dva, da ostanemo v kondiciji! 
Dam ti petko, daš mi  petko!«

Skupaj z mentorico, profesorico Marto Bajc, smo v mesecu septembru, oktobru, novembru in decembru  za predšolske otroke pripravili različne gibalne naloge in banse na temo Poklici, Gozdne živali, Športne panoge, Risani junaki, Živali na kmetiji, Štirje letni časi, Slovenski super junaki in Olimpijske igre.
S predšolskimi otroki se bomo družili, gibali ter učili na sproščen način z lutko Giba Gibom že četrto šolsko leto.
Zahvaljujemo se tudi Občini Jesenice, ki je sofinancirala  projekt "Gibalne urice z lutko Giba Gibom" v okviru Preventivnih projektov na področju dela z otroki in mladostniki.

Dijaki izbirnega strokovnega predmeta Šport za otroke
nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

416 Splošno

Zaznamki

Gibalne urice za predšolske otroke Gibalne urice za predšolske otroke Gibalne urice za predšolske otroke Gibalne urice za predšolske otroke Gibalne urice za predšolske otroke Gibalne urice za predšolske otroke

Na vrh strani