Skoči na glavno vsebino

Zbor Letim v letošnjem šolskem letu obeležuje 10. obletnico delovanja in proslavili smo jo z božično-novoletnim koncertom v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice. Na odru je bilo 80 dijakinj, ki so pričarale nepozaben večer pod taktirko mentorice Nataše Vester Trseglav.

Koncert smo otvorili s skladbo Oj, Triglav, moj dom, ki je postala v lanskem letu nekakšna himna zbora, s katero vedno znova navdušimo občinstvo. Plesalke pa so navdušile z znanjem in energijo, ki so jo pokazale na odru (mentorica in koreografinja Marta Bajc). V nadaljevanju je zbor zapel skladbo Mad world in avtorsko pesem Nataše Vester Trseglav z naslovom Neki časa.

Poklonili smo se tudi slovenskim aktualnim rap skladbam Ni panike, S tabo in vpeljali avtorske rap-e, ki so jih spisale dijakinje Tinkara Pajk, Gaja Gogala in Anika Gačnik. V miksu tega raperskega glasbenega zmenka je ob koncu zazvenela tudi Rožica, ki je nakazovala na sproščeni, praznično decembrski del koncerta, v katerem so bili v glasbenem miksu zajeti najlepši decembrski hiti.

Znamenito skladbo Leonarda Cohena Aleluja pa sta skupaj z zborom zapeli profesorici Katja Zupan in Nataša Vester Trseglav. Izvedba pesmi je s svojo čarobnostjo pričarala čustveno noto decembrskega vzdušja.

Češnjo na torti pa je dodal odličen glasbeni gost na bobnih Jure Anžič, ki je s svojim talentom osupnil prav vse na odru in v dvorani. Glede na to, da ima Jure šele svojih rosnih 13 let, bomo o njem zagotovo še slišali.

Celoten koncert je bil prežet s toplino, glasbenim zanosom in nalezljivo energijo.

Posebna zahvala gre vsem dijakom in profesorjem, ki so sodelovali na dogodku in pripomogli, da je bil dogodek res poseben.

Dostopnost