Skoči na glavno vsebino

26 dijakov je skupaj z dvema profesoricama v soboto, 28. 10. 2023, odšlo v okviru projekta Erasmus+ na 3-tedensko prakso v Brago na Portugalsko.

Deset dijakinj predšolske vzgoje je opravljalo delo v štirih vrtcih v mestu. Kljub jezikovnim barieram, so se dijakinje uspešno vključile v vrtčevske aktivnosti kot so igra, hranjenje in odhod k počitku. V okviru prakse so tudi same poskušale izpeljale samostojne aktivnosti.

Enajst dijakinj programa zdravstvena nega je prakso opravljalo v domovih za ostarele. Poleg nege so dijakinje opravljale delo tudi na oddelku za fizioterapijo, kjer so izvajale masaže, razgibavanja in rehabilitacijo pacientov.

Dijaki v programu strojni tehnik in mehatronik operater so delali v podjetju v industrijski coni Brage, kjer so specializirani za načrtovanje in proizvodnjo posebnih delov iz železa, aluminija, medenine in nerjavečega jekla.

Erasmus+ izkušnja udeležencem omogoča tudi spoznavanje kulture in navad v državi gostiteljici. Naši dijaki so si ogledali mesta Guimaraes, Coimbra in Porto. Odšli so tudi v bolj oddaljeno Lizbono in versko središče Fatima. Priložnost so se imeli družiti in izmenjati izkušnje s kolegi z Madžarske, s Slovaške in iz Italije.

Zadnji dan bivanja v Bragi so dijaki prejeli certifikate, ki dokazujejo, da so uspešno opravili delovno prakso.

Dostopnost