Skoči na glavno vsebino

Na Srednji šoli Jesenice je v četrtek, 26. maja 2022, potekala okrogla miza “Karierni izzivi v tehniških poklicih in strojništvu” v organizaciji Razvojne agencije Zgornje Gorenjske. Sodelovali so direktorji in drugi predstavniki lokalnih podjetij, vodje območnih enot zavoda RS za zaposlovanje, svetovalne delavke jeseniških šol, ravnateljica, zaposleni in dijaki Srednje šole Jesenice.

Glede na izjemen razvoj v zadnjih desetletjih so sodobni tehniški poklici danes morda manj poznani, kot so bili nekoč. Programi srednjega poklicnega izobraževanja ter srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja posredujejo znanja in veščine, ki omogočajo na eni strani poklicno usposobljenost, na drugi strani pa ustrezno pripravo za nadaljnji študij v programih višjega in visokega strokovnega izobraževanja.

Skupaj z ljudmi, ki verjamemo v prihodnost in izzive, ki jih ponujajo tehniški poklici, izobraževalnimi institucijami, ki zagotavljajo znanja in motivacijo ter mladimi, ki ne obžalujejo odločitve, da so stopili na to pot, smo spregovorili o možnostih, priložnostih in poklicnih izzivih na tem področju.

Projekt Zaposlitveni dnevi in karierni razvoj mladih, ki ga vodi Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, sofinancirata občini Jesenice in Radovljica.

Dostopnost