Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 8. 6. 2023, so dijakinje 3. letnikov s svojimi mentoricami programa predšolska vzgoja pripravile 6 ustvarjalnih kotičkov za malčke vrtca Julke Pibernik Jesenice.

Prijetno druženje s 60 otroki je potekalo v veliki telovadnici Srednje šole Jesenice.

V likovnem kotičku so pod mentorstvom profesorice Marise Monti otroci izdelovali rožice za medvedka najdenčka. Z izdelanimi rožicami iz papirja so ga spravili v dobro voljo.

V plesnem kotičku so si pod mentorstvom profesorice Marte Bajc ogledali igrice Kje je moj medo?, Maša na vrtu in S Paulino na morje in v igricah tudi zaplesali ustvarjalni ples.

V naravoslovnem kotičku so pod mentorstvom profesoric Marjete Rakar in Kristine Sodja spoznavali življenje in zgradbo paličnjakov. S paličnjaki so otroci lahko rokovali in jih opazovali z lupo.

V družboslovnem kotičku so pod mentorstvom profesoric Ane Retuznik in Klaudije Sotlar otroci preko didaktičnega gradiva spoznavali simbole in značilnosti Slovenije in Evrope.

V glasbenem kotičku so pod mentorstvom profesoric Katje Zupan in Nancy Luise Sirc spoznavali male inštrumente in na njih tudi zaigrali preko zgodbice O Marički in potički.

V angleškem kotičku so se preko gibalno-plesnega izražanja pod mentorstvom profesorice Ines Rajgelj naučili bans o banani.

Otroci so bili navdušeni nad ustvarjalnimi kotički in so se veliko novega naučili. Dijaki in njihove mentorice, ki so prevzeli otroke, so svoje pedagoško in strokovno delo opravili z odliko. Vzgojiteljice so bile nad našim delom zadovoljne in z želijo, da se naslednje leto Kotički za malčke še nadaljujejo v naši telovadnici.

Organizatorica: Marta Bajc, prof.

Dostopnost