Skoči na glavno vsebino

Dne 27. septembra 2023 so se prvi letniki vzgojiteljske usmeritve v spremstvu učiteljev biologije, zdravstvene nege v vrtcu, športne vzgoje in ustvarjalnega izražanja odpravili na navdihujoč izlet v čudoviti Polhograjski doživljajski park. Naša dogodivščina se je začela s sledenjem stopinjam pravljičnega junaka polha Rogovileža, s čimer smo dobili vpogled v njegov življenjski prostor. Spoznali smo floro in favno tega gozda ter pridobili dragoceno znanje o tem, kako se odzvati v primeru neprijetnih situacij, ki se lahko zgodijo predšolskim otrokom, kot so piki čebel ali ugrizi klopov. Ta znanja so pomembna za prihodnjo vzgojiteljsko pot, saj bodo bodoče vzgojiteljice in vzgojitelji vedeli, kako takoj ukrepati. Tako smo realizirali pouk biologije, zdravstvene nege v vrtcu ter ustvarjalnega izražanja, ki ga je dopolnjeval še pohod po gozdni poti v okviru športne vzgoje.

Po uspešno zaključeni pustolovščini so dijaki zbrali vse žige in bili nagrajeni z magnetom, ki bo krasil njihove hladilnike ter jih spominjal na to nepozabno izkušnjo. Nadaljevali smo z obiskom Muzeja pošte in telekomunikacij, kjer so dijaki svojo kreativnost izrazili z izdelavo štampiljk in poštnih rogov. Zabavali so nas predirljivi zvoki poštnih rogov, upamo le, da nismo preplašili vseh živali, ki bivajo v okolici.

Ta dan je bil za nas izjemno poučen, saj smo se lahko vživeli v otroško dušo, hkrati pa tudi začutili vso odgovornost, ki jo imajo vzgojiteljice.

Miran Štempihar

Dostopnost