Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Vrtiljak poklicev - 20. oktober uredil: Andreja Vehar Jerman, Datum objave: Sobota, 22 Oktober 2016 11:39

Leto je naokoli in ponovno smo se združili učitelji in dijaki gorenjskih srednjih strokovnih in poklicnih šol. Vsakoletno prireditev Vrtiljak poklicev sta 20. oktobra 2016 gostili Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica ter Srednja gostinska in turistična šola Radovljica. Srednje šole smo svoje izobraževalne programe z delavnicami in stojnicami na sejmu predstavile 1156 učencem iz 24 osnovnih šol na Gorenjskem.

 Mentorji in dijaki predšolske vzgoje so učence popeljali v otroški svet z igrico Škrat Skokomavh, zanimivimi kemijskimi poskusi in s predstavitvijo ustvarjalnih izdelkov.

Na strojni usmeritvi so učenci spoznali, kako poteka 3D tiskanje, pomagali pri ulivanju izdelka, v teoriji in praksi primerjali lastnosti različnih materialov ter se srečali s svetom robotike.

Zdravstvena usmeritev je ponudila delavnici prve pomoči in zdravstvene nege otroka. Po želji pa so dijaki opravili tudi meritev krvnega tlaka, krvnega sladkorja in vsebnosti kisika v krvi.

Vrtiljak programov Srednje šole Jesenice se je pridno in veselo vrtel celo dopoldne in upamo, da je pustil dober vtis na vse tiste, ki ste se na njem vozili.

Zapisala: Ines Rajgelj, prof.
Foto: Ines Rajgelj, prof., Marjeta Rakar Gnilšak, prof. in Katja Zupan, prof.

 


nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

405 Splošno

Zaznamki

Vrtiljak poklicev - 20. oktober Vrtiljak poklicev - 20. oktober Vrtiljak poklicev - 20. oktober Vrtiljak poklicev - 20. oktober Vrtiljak poklicev - 20. oktober Vrtiljak poklicev - 20. oktober

Na vrh strani