Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018 uredil: Andreja Vehar Jerman, Datum objave: Ponedeljek, 23 April 2018 14:03

»V ponedeljek, 23. 4. 2018, smo z otroki imeli zadnjo gibalno urico. Tema zadnje Gibalne urice je bila Olimpijske igre. Otroci so spoznavali različne zimske olimpijske discipline in slovenske športnike. Na štirih gibalnih poligonih so otroci tekmovali v slalomu  in vijugali med količki kot Tina Maze, vozili smuk kot Ilka Štuhec, skakali na veliki in mali skakalnici kot Peter in Domen Prevc ter igrali hokej kot Anže Kopitar. Pri tem so zelo uživali. 

Preko gibalnih uric so otroci urili svoje ravnotežje in orientacijo v prostoru. Z uricami smo želeli otrokom omogočiti veliko zabave, druženja s prijatelji ter predvsem uživanje v  gibanju skozi igro. Giba Gib je na koncu tekmovanja vsem  podelil  kolajne  Giba Gib prvak .

Na gibalnih uricah smo se počutili odlično, saj smo pridobili veliko novih praktičnih  izkušenj in znanja, z otroki smo se v dveh mesecih zelo povezali ter pridobili njihovo zaupanje skozi igro. Najbolj pomembno nam je bilo, da so otroci uživali in da so iz telovadnice odhajali nasmejanih obrazov!«

Dijaki in dijakinje 4. AV. In 4. BV

Dijaki izbirnega modula  šport za otroke ter njihova mentorica in profesorica Marta Bajc so se zahvalili ravnateljici Vrtcev Jesenice za zaupanje in sodelovanje ter vzgojiteljicam Vrtca Julke Pibernik Jesenice, ker so vestno vodile predšolske otroke vsak ponedeljek dva meseca na  gibalne urice v našo  telovadnico.

Vzgojiteljice pa so povedale, da so otroci  zelo uživali in so komaj čakali ponedeljek, da pridejo k nam.  Z našim delom so bile zelo zadovoljne in z želijo, da se  naslednje leto Gibalne urice še nadaljujejo v naši telovadnici.
ŠESTA GIBALNA URICA - 16. 4. 2018

 V ponedeljek, 16. 4. 2018, smo za predšolske otroke pripravili gibalno urico na temo Štirje letni časi.Na štirih gibalnih poligonih so otroci spoznavali  ples  jesenskega listja,  ples  snežink  pozimi,  ples pomladnih rožic  ter vesele dogodivščine  poletnih počitnic.

Poglejte si nekaj utrinkov.
Dijaki izbirnega modula šport za otroke in mentorica  profesorica Marta Bajc, prof.


PETA GIBALNA URICA - 9. 4. 2018

V ponedeljek, 9. 4. 2018, smo za predšolske otroke pripravili gibalne naloge na temo Živali na kmetiji.

Na štirih gibalnih poligonih so otroci  spoznavali domačo žival pujsa, ki je užival v valjanju po blatu, kravo in konja, ki sta se pasla na travniku ter petelina, ki je zjutraj zakikirikal in se odpravil pogledat svoje kokoši.

Poglejte si nekaj utrinkov.
Dijaki izbirnega modula šport za otroke in mentorica profesorica Marta Bajc, prof.


ČETRTA GIBALNA URICA  - 26. 3. 2018

V ponedeljek, 26. 3. 2018, smo  za predšolske otroke pripravili gibalne naloge na temo Risani junaki.

Na štirih gibalnih poligonih so otroci spoznavali dogodivščine  Pike Nogavičke in njenega  konja Alfreda, mačka Murija, ki je odšel k muci Lizi na čajanko v krčmo Pri Veseli kravi, škrata Nodija, ki je pomagal babici iz trgovine prinesti sadje, zelenjavo in meso ter razposajenega Toma in Jerrya.

Poglejte si nekaj utrinkov.

Dijaki izbirnega predmeta šport za otroke in Marta Bajc, prof.
TRETJA GIBALNA URICA - 19. 3. 2018

 V ponedeljek, 19. 3. 2018, smo že tretjič izpeljali gibalno urico  s predšolskimi otroki Vrtca Julke Pibernik Jesenice. Pripravili smo gibalne naloge na temo Športne panoge. Otroci so na štirih gibalnih poligonih  spoznavali atletiko, nogomet, košarko in jahanje.

Nekaj utrinkov. 
Dijaki izbirnega strokovnega  predmeta šport za otroke in Marta Bajc, prof.


DRUGA GIBALNA URICA - 12. 3. 2018

V ponedeljek, 12. 3. 2018, smo že drugič gostili predšolske otroke iz Vrtca Julke Pibernik Jesenice v naši telovadnici. Tokrat smo jim pripravili gibalne naloge na temo Gozdne živali. Na štirih gibalnih  poligonih so otroci spoznavali dogodivščine medveda, zajca, veverice in lisice.

Dijaki izbirnega strokovnega predmeta šport za otroke in Marta Bajc, prof.
Nekaj utrinkov.
PRVA GIBALNA URICA ZA PREDŠOLSKE OTROKE V NAŠI TELOVADNICI

V ponedeljek, 5. 3. 2018, ob 9. 15 smo se dijaki izbirnega strokovnega predmeta šport za otroke razveselili prvega obiska predšolskih otrok iz Vrtca Julke Pibernik Jesenice v naši telovadnici.

Skupaj s profesorico Marto Bajc smo pripravili gibalne naloge na temo Poklici. Giba Gib je s svojimi športnimi prijatelji najprej pripravil otroke  z gimnastičnimi vajami za gibalne naloge. Otroci so na štirih gibalnih poligonih spoznavali delo reševalca, smetarja, gozdarja in kuharja. Na koncu je Giba Gib vsakemu otroku za prizadevnost v Gibalni kartonček »pritisnil« zasluženo prvo »štampiljko«.

Poglejte si nekaj utrinkov iz Gibalnih uric.
Dijaki izbirnega strokovnega predmeta šport za otroke in mentorica Marta Bajc, prof.


nazaj   Celoten arhiv

Skupine novic

439 Splošno

Zaznamki

Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018 Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018 Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018 Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018 Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018 Zaključek gibalnih uric - 23. 4. 2018

Na vrh strani