Srednja šola Jesenice Ulica bratov Rupar 2, 4270 Jesenice

 

  Novice in obvestila

Zadnji teden v Plymouthu - vzgojitelji uredil: Ines Ragelj, Datum objave: Torek, 6 November 2018 09:48

V vrtcih je bil zadnji teden tudi v znamenju prihajajoče Noči čarovnic.
Katja:
Opazili sva, da so se v vrtcu začeli pripravljati na noč čarovnic. Iz papirja so rezali čarovniške klobuke, duhce in buče. Tudi pri kosilu je bilo to opaziti, saj so bili na primer prigrizki v obliki duhcev in čarovnic. V sredo so imeli v vrtcu buče, nekaj deklet se je našemilo v čarovnice, nekaj dečkov pa je bilo oblečenih v okostnjake. Zjutraj smo izdelovali čarovniške klobuke, nato pa je napočil trenutek rezanja buče. Vzgojiteljica je obrezala vrh buče, otroci pa so z žlicami poskušali bučo izdolbiti. Pri tem so potrebovali nekaj pomoči, a so se pri delu zelo zabavali. Za to dejavnostjo je sledila še tombola, ki je bila prilagojena Noči čarovnic. Otroci so se zelo vživeli v tombolo in koncentrirano spremljali potek igre.

Ker so bili v vrtcih zelo strogi glede fotografiranja, so se dekleta bolj potrudila, da nam opisno približajo izgled in delo v vrtcih.
Tanja:
V ponedeljek sem se vrnila v vrtec, katerega sem obiskovala prvi teden. Otroci so se zjutraj igrali v sobi, kjer so imeli na voljo igro vlog. Ko so v vrtec prišli vsi otroci so se skupaj odpravili v sobo “Naš mali svet”, kjer imajo postajo brisanja nosu, postajo za pitje, postajo črk, postajo sestavljanja sestavljank, imajo tudi kotiček, kjer imajo stvari za določeno temo: letni čas, noč čarovnic, različne igrače (plastično orodje, grad, ladjo, lego kocke, železnico, avtomobile, dinozavre, školjke, itd.). Poleg tega imajo na voljo tudi računalnik z različnimi igricami. Nekateri otroci so se igrali v tej sobi, nekateri pa so v sosednji sobi (kjer imajo mizo za hranjenje in eno za ustavarjanje) ustvarjali netopirje. Nato smo imeli malico (vsak je dobil piškot in mleko/vodo). Nato smo odšli ven, kjer je vzgojiteljica animirala otroke z igrami (koliko je ura gospod volk?, Kdo ima lonček medu?, Katera bo moja žena). Zunaj imajo otroci možnost za iganje v blatni kuhinji, v kotičku za raziskovanje žuželk, v vodnem območju ali na igralu. Nato smo odšli noter. Otroci so si najprej umili zobe, nato pa so pojedli vsak svoje kosilo, ki so ga prinesli od doma (sendvič, jogurt, sadje, klobaso, sir, čips, čokoladico, rozine, itd.). Po kosilu se niso umili okoli ust z vodo, temveč so se umili z vlažilnim robčkom. Nato so se igrali v sobi “Naš mali svet” in vzgojiteljica jim je prebrala pravljico (Pumpkin soup). Nato smo odšli še za kratek čas ven. Ko smo prišli nazaj v vrtec so otroci imeli malico (kar jim je ostalo od kosila). Nato so se igrali, dokler jih niso prišli iskat starši.

V torek smo z otroci odšli na sprehod (vsaka vzgojiteljica je imela dva otroka na “vrvici”) v trgovino, kjer smo kupili buče. V vrtcu smo poslušali in plesali ob glasbi (Five little pumpkins, Halloween creatures).

Neži je uspelo zbrati tudi nekaj slikovnega materiala.

  
 zunanjost vrtca Newlife Nursery and Pre-school                         bralni kotiček 

  
           največja igralnicaNa sliki je igralna banja, v kateri skoraj vsak dan pripravijo novo igro. Tokrat je bilo pripravljeno mesto dinozavrov. Med zmečkanimi kepami papirja so "živeli" dinozavri.

 
kopalnica, kjer otroke previjajo, si umivajo roke in hodijo na stranišče

        

Na prvi sliki je domači plastelin narejen iz moke, vode in olja. Pripročljiv je za otroke, saj je užiten. Na drugi sliki je eden izmed mnogih primerov didaktičnih iger in izdelkov v vrtcu.