Skoči na glavno vsebino

Nekateri že od malih nog vedo, kaj bi radi delali v poklicu, drugi se s tem vprašanjem spopadajo še na fakulteti. Zadovoljstvo na delovnem mestu je bistven pogoj za srečo v življenju in tega se zavedajo tudi dijaki programa zdravstvena nega na naši šoli.

V pomoč dijakom pri načrtovanju kariernih poti smo v goste tudi letos povabili zaposlene iz Splošne bolnišnice Jesenice, Psihiatrične bolnišnice Begunje, Zdravstvenega doma Jesenice in NMP Kranj.
Srečanja žal letos ni bilo možno izpeljati v živo. Preko spletnega orodja Teams so se nam oglasili ga. Mojca Strgar Ravnik, ga. Alenka Bijol, ga. Barbara Sfiligoj, ga. Maja Mrak, ga. Pavla Lavrinec, g. Boštjan Gluhar, ga. Sandra Arh, ga. Nina Trifoni, ga. Barbara Dolhar, ga. Janja Kovačič, g. Žan Šebjanič, g. Marko Mlakar, ga. Tanja Torkar ter g. Gorazd Bregant.

Dijaki so iz prve roke slišali, kako je biti član negovalnega tima na ginekološkem, porodniškem, pediatričnem, kirurškem in psihiatričnem oddelku ter v operacijskem bloku in kaj pomeni biti dietetik, patronažna medicinska sestra, ortopedski tehnolog, reševalec, fizioterapevt.

Za odlične in sproščene predstavitve poklicev in pozdravne nagovore se vsem sodelujočim najlepše zahvaljujemo.

Predstavitev poklicev
Dostopnost