Skoči na glavno vsebino

V sredo, 24. 4. 2024, so dijakinje 3. letnikov s svojimi mentoricami programa predšolska vzgoja pripravile 7 ustvarjalnih kotičkov za malčke vrtca Julke Pibernik Jesenice.

Prijetno druženje s 60 otroki je potekalo v veliki telovadnici Srednje šole Jesenice.

🌈 V sredo, 24. 4. 2024, so dijakinje 3. letnikov s svojimi mentoricami programa predšolska vzgoja pripravile 7…

Objavil/a Srednja šola Jesenice dne Sreda, 24. april 2024

V likovnem kotičku so pod mentorstvom profesorice Marise Monti otroci izdelovali pikapolonice za najdenčka medvedka Pikija. Ob tem so otrokom pripovedovale zgodbico in ga spravili v dobro voljo.

V plesnem kotičku so si pod mentorstvom profesorice Marte Bajc ogledali igrice Ne trgaj rožic, O ježku, ki se je ujel v človeško past in Izgubljeni ključ. V igricah so tudi otroci zaplesali ustvarjalni ples.

V naravoslovnem kotičku so pod mentorstvom profesoric Marjete Rakar in Barbare Bezenšek spoznavali življenje in zgradbo paličnjakov. S paličnjaki so otroci lahko rokovali in jih opazovali z lupo. Otroci so spoznavali tudi ostale žuželke.

V družboslovnem kotičku so pod mentorstvom profesoric Ane Retuznik in Klaudije Sotlar otroci spoznavali poklice s pomočjo sestavljenk in pripomočkov, ki so povezani s poklici.

V glasbenem kotičku so pod mentorstvom profesoric Katje Zupan in Nancy Luise Sirc spoznavali male inštrumente in na njih tudi zaigrali preko zgodbice o Medvedku Sladkosnedku.

V angleškem kotičku so se preko gibalno-plesnega izražanja pod mentorstvom profesorice Ines Rajgelj naučili bans o banani in osnovne angleške besede.

V jezikovnem kotičku so pod mentorstvom profesorja Mirana Štempiharja otroci igrali spomin z ABC kartami in iskanju protipomenk ter pomanjševalnic.

Otroci so bili navdušeni nad ustvarjalnimi kotički in so se veliko novega naučili. Dijaki in njihove mentorice, ki so prevzeli otroke, so svoje pedagoško in strokovno delo opravili z odliko.

Vzgojiteljice so bile nad našim delom zadovoljne in z želijo, da se naslednje leto Kotički za malčke še nadaljujejo v naši telovadnici.

Marta Bajc, organizatorica

Dostopnost